کارافرینی تکنولوژی تولید ماست کم چرب
دسته بندی | طرح های توجیهی و کارآفرینی |
بازدید ها | 0 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 73 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 44 |


کارافرینی تکنولوژی تولید ماست کم چرب
چکیده
در طی سالهای اخیر توجه مردم به مصرف فرآوردههای رژیمی از جمله فرآوردههای لبنی کم چرب از قبیل ماست کم چرب ، پنیر کم چرب ، بستنی رژیمی و کره کم کالری افزایش یافته است .
چراکه اثبات شده مصرف بیش از اندازهی مواد غذایی پر چرب می تواند باعث ایجاد بیماریهایی از قبیل مشکلات قلبی – عروقی ، دیابت ، چاقی مفرط و حتی سرطان شود.
مقدمه :
از میان فرآوردههای بیشماری که از تخمیر شیر در سطوح محلی و منطقهای نقاط مختلف جهان تولید می شوند، در واقع ماست تنها فرآوردهای است که مصرف آن در سراسر جهان عمومیت یافته است . رواج این محصول ناشی از عوامل متعددی از قبیل داشتن عطر و طعم مطبوع ، قوام زیاد و خامه گونهی آن ، قابلیت مصرف با سایر مواد غذایی و اشتهار آن به داشتن اثرات درمانی است .
ماست تا دههی آغازین قرن بیستم تنها میان مردم اروپای مرکزی و شرقی رایج بود . تا اینکه درآن زمان یک زیست شناس عقیده داشت که دلیل طول عمر مردم بغارستان ، استفادهی زیاد از ماست میباشد .
از آنجا که این زیست شناس عقیده داشت که لاکتوباسیلوس برای سلامتی مفید است ، او سعی نمود که استفاده از ماست را در سر تا سر اروپا رواج دهد . به دنبال آن در سال 1919 میلادی اولین کارخانه صنعتی تولید ماست در شهر بارسلونای اسپانیا احداث شد و مصرف ماست روز به روز افزایش یافت.
فرآیند تولید ماست
جهت تولید ماست ابتدا باید شرایط و مقدمات تولید آن را فراهم نمود . به این ترتیب که شیر خام مورد استفاده باید توتال کانت پایینی داشته باشد و عاری از آنتی بیوتیکها ، مواد شیمیایی ضد عفونی کننده و باکتریوفاژها باشد . همچنین بایستی شیر مورد استفاده از دام مبتلا به ورم پستان به دست نیامده باشد ، زیرا ترکیبات مذکور سبب جلوگیری از فعالیت باکتریهای لاکتیکی میشوند .
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده ...................................................................................................................... 5
مقدمه ...................................................................................................................... 7
فصل 1: کلیاتی در رابطه با ماست
1-1 تاریخچه ...................................................................................................... 10
1-2 فرآیند تولید ماست ...................................................................................... 11
1-3 اهمیت مصرف ماست در رژیم غذایی......................................................... 12
فصل 2:ماست کم چرب و ویژگیهای آن
2-1 مقدمه ........................................................................................................... 17
2-2 ویژگیهای رئولوژیک ماست کم چرب ........................................................ 19
2-3 اثرات سلامت بخش ماست کم چرب ........................................................... 20
فصل 3: تکنولوژی تولید ماست کم چرب
معرفی انواع روشها در تولید ماست کم چرب ................................................... 23
3-1 استفاده از جایگزینهای چربی ................................................................... 23
3-1-1 ترکیبات نشاستهای (ذرت ، پیکما و تاپیوکا) ............................................ 23
3-1-2 ترکیب هیدروکلوئیدی بتاگلوکان ............................................................. 25
3-1-3 فرآوردههای حاصل از پروتئین آب پنیر MWP,WPCصفحه.....................................27
3-1-4 پری بیوتیک ها ....................................................................................... 29
3-2 فرآیند فشار هیدرواستاتیکی بالا (HHP)..................................................... 31
3-3 کاربردمایههای میکروبی مولدپلی ساکارید خارج سلولی ............................ 34
3-4 آنزیم ترانس گلوتامیناز ............................................................................... 35
نتیجهگیری ............................................................................................................ 38
پیشنهادات ............................................................................................................ 39
منابع ..................................................................................................................... 40